5 retete afine de padure Suceava, 15 lei kg cauti cele mai bune retete afine de padure ?

Apasa Aici > Suna-ma, scrie pe Whatsapp

sau suna direct la 0774.959.890

Vezi mai jos 5 retete afine de padure Suceava, 15 lei kg . Iti amintesti de mirosul si Gustul magnific al unor briose cu afine pe care le-ai mancat ultima data ? 15 lei kilogramul afine de padure Suceava. La cantitati mai mari pretul este negociabil.

Daca esti conectat(a) la Facebook poti lua legatura cu mine prin Messenger apasand pe bulina  albastra din partea Dreapta Jos a ecranului pentru a vorbi despre afine Suceava.

Afinată bucovineană

5 kg de afine, 2 kg de zahăr, 1,5 litri de alcool de 80 de grade. Cautati o damingeana de 8-10 litri in care veti pune un strat gros de afine. Apoi puneti un strat de zahăr si tot asa. Va spun un secret. reteta-afinata-bucovineana 5 retete afine de padure Suceava, 15 lei kgEvitati sa puneti prima data un strat de zahar pe fundul damingenei, pentru ca acesta se va dizolva mai greu. Legati damingeana cu o bucată de tifon apoi peneti-o pe undeva deoparte undeva  pana se dizolva tot zaharul. Compozitia va arata ca un sirop bun de afine. Adaugati alcoolul de 80 de grade. La final, afinata ar trebui să aibă 30 de grade alcool. La sfarsit puneti un dop de pluta la damingeana.  Nu uitati sa o depozitati intr-un loc racoros.

Dulceata sanatoasa de afine fara zahar

3 kg de afine, zeama de la o lamaie, 100 g indulcitor natural din stevie. Specialistii  ne tot bat la cap sa folosim cat mai putin zahar, chiar deloc. Datorita lui au expodat in ultimii ani cazurile de diabet. Dulceata-cu-afine-fara-zahar 5 retete afine de padure Suceava, 15 lei kgPuneti va rog afinele impreuna cu zeama de lamaie intr-o oala la foc mic. Amestecati pana incep sa se ridice la suprafața. Scoateti afinele afara si lasati siropul sa fiarba pana se reduce la jumatate. Puneti din  nou fructele in oala. Turnati indulcitorul natural din stevie, apoi lasati sa mai fiarba vreo 15 minute. Turnati dulceata in borcane sterilizate și punem la bain-marie. Lasati apoi sa se raceasca de la sine.

Sirop de afine cu miere de albine

Ingrediente • 1 kg de afine • 2 kg de miere  sirop-de-afine-cu-miere-de-albine-303x300 5 retete afine de padure Suceava, 15 lei kgPuneți boabele de afine în mai multe borcane de sticlă și turnați peste ele miere de albine lichidă. Respectați proporția de 1 parte fructe la 2 părți miere pentru fiecare borcan. Închideți borcanele ermetic și lăsați fructele la macerat 1 lună de zile, agitând conținutul o dată la 1-2 zile. După ce au trecut cele 30 de zile de macerare, strecurați siropul rezultat printr-o pânză de tifon. Păstrați-l în sticluțe închise la culoare (de la siropuri vechi), închise ermetic, la frigider.

Briose cu afine de padure

Ingrediente : 140 g zahăr tos, 1 ou, 120 ml ulei, 80 ml lapte, 1 linguriţă esenţă de vanilie, 200 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 praf de sare, 120 g smântână fermentată (sau iaurt), 100 g afine congelate, 1 lingură zahăr pudră, opţional. briose-cu-afine-395x300 5 retete afine de padure Suceava, 15 lei kg Incalzesti mai intai cuptorul. Ungi cu puţin unt tava de brioşe şi asezi 8 forme de hartie în ea.  Pui la un loc zaharul, oul, uleiul, laptele şi vanilia într-un vas si  omogenizezi bine. Amesteci faina cu praful de copt şi sarea şi le rastorni in ingredientele de mai inainte.  Amesteci bine pana la omogenizare. Adaugi smantana (poti pune si iaurt) şi amesteci. Pui afinele şi omogenizezi, apoi torni aluatul în formele de brioşe pregătite în prealabil. Dacă ai păstrat câteva afine, le împrăştii pe suprafaţa brioşelor. Dacă vrei, pudrezi acum brioşele cu puţin zahăr. Dai tava la cuptor 25 de minute. Dacă foloseşti afine congelate, le laşi la cuptor 30 de minute ca să se coacă. Le scoţi daca vor trece testul cu scobitoarea.

Inghetata de afine

4 cesti de afine proaspete sau congelate, 2 cani de zahar, 2 linguri de apa, 4 cesti  umplute pe jumatate cu smantana.inghetata-de-afine 5 retete afine de padure Suceava, 15 lei kg Amesteca intr-o cratita mai mare afinele cu zaharul si apa si lasa pana incepe sa fiarba. Redu focul si lasa-le sa mai clocoteasca putin, pana cand zaharul se dizolva. Strecoara amestecul si arunca semintele si coaja afinelor. La sfarsit se amesteca compozitia obtinuta cu smantana. Apoi se pune in frigider si se lasa toata noaptea. Umple cate un bol cu inghetata aproximativ doua treimi si pune-le din nou la frigider. Pofta buna !